Gröt
Mitt sätt att göra god tomtegröt på:
2,5 dl grötris
5 dl vatten
2 msk smör
två nypor flingsalt
2 kanelstänger (små)
Koka upp vatten, smör,salt,kanelstänger och ris sänk sen plattan så att vattnet sakta puttrar bort.
Höj plattan till högsta temp...häll i 1 liter av en fet mjölk ex. röda förpackningen.
Rör om och låt mjölken koka upp ordentligt,,,precis när det stormkokar och är påväg att koka över så ställer du kastrullen på en TRÄSKÄRBRÄDA eller TRÄPLATTA och lindar in katrull med locket på i 5-6 stycken kökshandukar.
Allt detta tar max 15 min.
Låt gröten få stå orörd i ca 4-5 timmar sen är det bara att värma på och njuta;) Lycka till!
Gör den på morgonen och du kan komma hem och äta god gröt till middag med skinkmacka till;)
PS! Det bästa av allt! Det tar inte tid vid spisen och du bränner inte fast i kastrullen! Gröten är som godast dagen efter dessutom så det passar bra att göra den iförväg;)
- mums!
SV M*: mm;)
Började läsa men insåg att recept är inget för mig. Låter nog andra koka tomtegröt till mig även i fortsättningen. Dessutom tycker jag ändå ris ala maltan (eller hur man nu skriver det) är det godaste! - och det gör man väl va dagen-efter-gröt. Eller?
SV Tina; Receptet är ju ur enkelt och skärbrädan sprider värmen och gör jobbet.;) Ris ala malta funkar att göra så snart gröten är kall;)