Saffrans långpanna
Recept;
5 ägg
6 dl socker vispa ägg och socker och tillsätt sedan allt:
300g smält smör som du blandar med
2paket saffran.
6 dl mjölk
12 dl vetemjöl
7,5 tsk bakpulver
Häll upp smeten som påminner om en sockerkakas smet i konsistensen på ett bakplåtspapper i en långpanne form. Gräddas i mitten av ugnen.
175° 30 tiull 40 min.
Smält smör och blanda ner saffran så att saffranet får ge massa smak.
Mjöl i en fin plåtburk gör baket extra trevligt!
När kakan har gräddats i ugnen på 175° i 30 till 40 minuter beroende på om du har en bra eller slö ugn så skär du sedan rutor som du kan pudra florsocker på alldeles precis innan servering. Lycka till! Lätt för den som inte orkar eller kan göra saffransbullar.
sv: åh, tack, tycker du det? Vad rar du är.
Saffransbakelser i alla dess former är en av de största fördelarna med julen tycker jag. SÅ gott.
SV Lorissa; Japp;)