Kladdkaka a'la Petra!
Foto: Tobias Svensson
Foto: Tobias Svensson
Foto; Jag;)
Mitt recept som jag kom på efter ett besök hos Tant Anki och Fröken Sara i sundsvall!
Tjejen i kassan sa att de smälter ner sina (ex.ingefärs) choklad paraliner som de säljer i smeten när de gör kladdkaka...å då tänkte jag som så..färsk är nyttigare och godare;)
Lycka till...ring mig om ni bjuder;)
100gr smält smör
3dl socker
2 ägg
två tsk vailjsocker
6-7 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
1-2 msk färsk riven ingefära
lite salt
Blanda allt i en bunke...rör, vispa EJ!
Smörj formen med olja...strö botten med blåa vallmofrön eller sesamfrön.
Sätt ugnen på 175 grader
Grädda i 25 minuter
Servera med vanilj glass och citronmeliss;)
Kommentarer
Trackback