Petra´s äppelmos!
Jag gjorde äppelmos på de bitar som gick av när jag fixade för att torka äpplena. Någon äppelsort var dessutom så mjölig så att den var inte lämplig att torka alls.
Mitt recept: Hitta på nyss!
3-5 olika sorters äpplen, mängden till detta recept ca 5dl
1 dl vatten
2msk kanel
1 msk ingefära
max 1dl syltsocker
saften av en halv lime
Skala och ta bort kärnhusen, skär äpplena i bitar.
Koka ihop allt och låt det puttra på svag värme tills att det har blivit en slät fin mos.
Rör om då och då i kastrullen,,,lämna den inte ensam så kan det brännas,,för du kan behöva tillsätta mer vätska. Vill man förvara mängder så kan man ha i lite konserveringspulver så håller den längre.(Atamon)
Lycka till! Jag kan lova er att jag är stolt över min äppelkmos för den blev så jädrans god;)
Kommentarer
Postat av: /Mylla
det blev tydligen mitt med för den lilla burken är tom! ;-)
Jag kokar föresten under lock, ska man göra så när man kokar gele så måste det ju vara ok när man gör mos med ;P
Postat av: Petra
Sv Mylla; Jag använder aldrig lock verken till sylt,mos eller gele;)
Härligt med halv nyttig godis;)
Postat av: Elba
Jaa, det ska jag testa nästa gång, men jag tror jag skippar sockret faktiskt! Blev så bra sist när jag körde utan nämligen. :-) Lime och ingefära + kanel, nom nom nom!!
Postat av: Petra
SV Elba; Ja är äpplena söta i sig själv så behövs ju inget socker,,,men här hade jag en salig blandning av olika goda äpplen sur, syrliga och söta. Limen gjorde äppelmoset väldigt friskt i smaken.
Trackback