En doft av bagarstuga!
Jag har nu bakat ett gott solrosbröd!




Recept:
50 gr jäst
6dl ljummet vatten
9 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
Stor nypa fling salt
2 dl rostade solrosfrön
Gör degen låt den jäsa i 30 min. Slå på ugnen 220°.
Blanda i salt och rostade solrosfrön och gör två limpor eller två stora bullar och låt dem jäsa 30 min.
Pensla med en äggula och snitta på ytan. Grädda i ugnen i 30 min på 220°

Rosta solrosfrön

Salta och blanda i fröna...

Pensla och snitta ytan...

Nygräddad gott bröd!
Kommentarer
Postat av: Jenny Eriksson
SVAR: Tack! Kul att du gilla dem :)
Postat av: Madeleine
Åh, men se så duktig du är! Gott ser det ut, MUMS!
kram Madde
Postat av: Petra
SV Madde: Jo tack, det gäller att fixa sitt eget bröd,) Jag rekommenderar receptet! Kram
Trackback