En doft av bagarstuga!

Jag har nu bakat ett gott solrosbröd!

Recept:
50 gr jäst
6dl ljummet vatten
9 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli

Stor nypa fling salt
2 dl rostade solrosfrön

Gör degen låt den jäsa i 30 min. Slå på ugnen 220°.

Blanda i salt och rostade solrosfrön och gör två limpor eller två stora bullar och låt dem jäsa 30 min.

Pensla med en äggula och snitta på ytan. Grädda i ugnen i 30 min på 220°


Rosta solrosfrön


Salta och blanda i fröna...

Pensla och snitta ytan...


Nygräddad gott bröd!

Kommentarer
Postat av: Jenny Eriksson

SVAR: Tack! Kul att du gilla dem :)

2012-03-12 @ 11:57:14
URL: http://ogonblickochkansla.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Åh, men se så duktig du är! Gott ser det ut, MUMS!

kram Madde

2012-03-12 @ 13:04:01
URL: http://mitthemochjag.blogspot.com
Postat av: Petra

SV Madde: Jo tack, det gäller att fixa sitt eget bröd,) Jag rekommenderar receptet! Kram

2012-03-12 @ 13:11:26
URL: http://kreativakonstigheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0